Alkoholirani

Vaš vodič kroz očaravajući svet alkohola

Kola i žest, to su srca dva, ljubili se; grlili, sve do fajronta!

alkoholirani | 04 Januar, 2008 04:17

Mnogi ljud vole da piju žestoka pića i uživaju u njihovom psihoaktivnom efektu, ali ne mogu da podnesu vrelinu kada 40+ procenata alkohola zapali svoju logorsku vatricu u ustima i ždrelu. Ako ste vi među njima, ne očajavajte - najpoznatiji gazirani sok je tu da vam pomogne.Have a coke Coca-Cola, tojest Koka-kola.

Simbol globalizacije i nezdrave ishrane, crni napitak sa penom boje bele kafe je piće na kojem smo svi odrasli.
Danas volimo da ga blatimo, ali, prokletstvo, nastavljamo da ga pijemo. Pored što poseduje gotovo duplo veću energetsku vrednost od jogurta, može da zameni obrok ukoliko ste meksički imigrant koji bere voće u Teksasu, kola se sjajno slaže sa raznim žestokom pićima. U duhu globalističkog stila, možete meštati sa njom žestine iz raznih delova sveta. Zato, ukoliko se nađete na nekoj žurci ili drugom posluži-sebe mestu, evo nekoliko predloga za taj drevni, srećni alko-brak:

1. Viski
Sa svojom aromom, viski se sjajno slaže sa nacionalnim bezalkoholnim bratom. Kvalitet viskija je obrnuto povezan sa kvalitetom viski-kole, izuzev jedne kombinacije. Zato, jeftinija paleta u kojoj ponosno stoje Džoni Voker, Balantains i užasni, užasni Granc prave dobar spoj. Što je viski skuplji/kvalitetniji, njegova aroma je bolja, a alkoholni ugriz manji, pa je greota da ih ubijate sa CC. Jedini izuzetak jeste Džek Denijels, koji zaista pravi sjajnu kombinaciju, poznatu u SAD kao Jack&Coke; u njegovom slučaju spoj se može tolerisati. Naravno, neko će reći da JD nije viski već burbon, ali na to mogu samo da kažem - koga boli dupe.
Sve dok ta priča ne postane članak na našem blogu.

2. Rum
Sladunjava i omiljena bakina cuga za kolače, rum, pomešan sa koka-kolom je, zajedno sa Ernest Hemingvejom napisao nekoliko odličnih romana o moru, pecanju, lovu i drugim mačo stvarima sa kojim je veliki bradonja bio opterećen. Međutim, znao je šta valja - dodajte limuna i leda i dobijate koktel ''Cuba Libre''. Prosto, jednostavno i dobro.

3. Vodka
Šta? Da, da, upravo to nearomatično piće zapinje većini u grlu, budući da najčešće daje rezultat gutanja tabasko sosa u kojem su stajale feferone. Ako niste ruski šljaker ili finski šumar, nemojte se prekoravati ukoliko vam vodka ne klizi - CC je tu da spase dan. Pomešajte u odnosu koji vam odgovara i impresionirajte prijatelje koji će, nakon probanja, oduševljeno primetiti: ''Pa alkohol se uopšte ne oseća!''.
Vi ćete na to samo mudro klimnuti glavom, a u sebi zaverenički namignuti blogu Alkoholirani, zahvlani što vas BESPLATNO snabdeva vitalnim informacijama.
Nema na čemu.


Tri žestine, jedna Koka-kola.
Probajte i saznajte koji miks vama najviše odgovara.
Samo pažljivo - preterano konzumiranja može da proizvede veoma nezgodan mamurluk za vaš degistivni sistem. Sav taj šećer pomešan sa alkoholom izgleda da ipak nije zdrav.
Ko bi rekao?

Komentari

Re: Kola i žest, to su srca dva, ljubili se; grlili, sve do fajronta!

siljka | 04/01/2008, 10:55

A ja čula da je Coca-cola dobra za skidanje korozije. Nisam probala,ali me ništa ne sme iznenaditi.Kako sve to deluje na organizam?! Pojma nemam,znam samo da sam skupila 2 Virvirka,a stiže mi danas i treći.Preračunato u litre coca-cole...mnogo! Sve mi se nešto čini da je u ovim miksevima alkohol ipak zdraviji.

Re: Kola i žest, to su srca dva, ljubili se; grlili, sve do fajronta!

domacica | 04/01/2008, 11:56

samo da znaš Cuba libre koktel su izmislili ameri da pokažu kako nemaju ništa protiv Kube (lažu, ko i obično), a sa Kokto je daleko ukusniji!
Prijatno!

Re: Kola i žest, to su srca dva, ljubili se; grlili, sve do fajronta!

heftalica | 04/01/2008, 13:32

hvala na prosvetljenju,imacu ovo u vidu sl.put;)

pozdrav:)

Re: Kola i žest, to su srca dva, ljubili se; grlili, sve do fajronta!

Edgeboy | 05/01/2008, 09:49

@siljka
To sa korozijom je stara priča, tj. urbana legenda i znam da su je proveravali u emisiji Mythbusters, ali sam skroz zaboravio da li ima istine. Inače, jesi znala da kada spojiš 5 virvirka dobiješ malokalibarski pištolji? :)

@domaćica
Nove informacija, muchos gracias - ako već države moraju da se mire, kokteli su pravi način - možda bi neko trebao da izmisli koktel ''Darfur no make war no more'' i sranja tamo bi prestala.

@heftalica
Moj predlog: obavezno probati vodka/kola

Re: Kola i žest, to su srca dva, ljubili se; grlili, sve do fajronta!

pijandura | 09/02/2008, 19:42

Ma meni treba bre pomoc, ako neko uopste zna... sta ja da radim da se brzo otreznim i da nastavim odmah da pijem, pogotovo kad nestane pice koje pijem, pa pocnem da mesam drugo

master 55

master 55 | 07/04/2008, 11:39

ma alkohol je zakon

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Powered by blog.co.yu